Wat is PSYCH-K®
PSYCH-K® is een EENVOUDIGE en EFFECTIEVE methode om belemmerende overtuigingen te TRANSFORMEREN in ONDERSTEUNENDE overtuigingen op ONDERBEWUST NIVEAU. Bovendien kan je met deze methode STRESS tot op CELNIVEAU uit je LICHAAM verwijderen.
Boek een PSYCH-K® sessie

Je onderbewustzijn is een force of nature waarin al je levenservaringen, patronen, overtuigingen en beschermlaagjes opgeslagen liggen. Het vertelt ons wat we waard zijn en hoe we ons leven moeten leven.

Deze overtuigingen hebben we in onze eerste zeven levensjaren overgenomen van onze omgeving. Hadden we verlichtte ouders en leeraren, dan had dit systeem perfect gefunctioneerd. Ons onderbewustzijn zou ons helpen om ons potentieel volledig te ontwikkelen en in de wereld te brengen. Maar, de generaties voor ons zijn niet volmaakt en wij ook niet. Ons onderbewustzijn is vaak anders geprogrammeerd dan dat we met onze bewuste geest zouden willen. Het bevat overtuigingen die ons niet dienen, verouderd zijn of zelfs schadelijk zijn.

In het verleden hebben we hier geen zeggenschap over gehad. Nu hebben de keuze om onze overtuigingen te herprogrammeren zodat je bewustzijn en je onderbewustzijn in alignment komen. Je bewustzijn geeft dan richting in wat je wilt en het onderbewustzijn is een grote uitvoerende kracht die je helpt om daar te komen.

Met behulp van spiertesten kunnen we communiceren met het onderbewustzijn en kunnen we testen wat je onderbewustzijn wel of niet gelooft.

Als we met elkaar in gesprek zijn dan kan je waarschijnlijk heel veel redenen bedenken waarom je ‘de moeite waard bent’. Maar als je onderbewuste iets anders gelooft dan zal je hier toch altijd een onzeker gevoel bij houden.

Daarom willen we communiceren met je onderbewustzijn. Dat doen we aan de hand van spiertesten. Uit onderzoek blijkt dat via onze spierspanning meetbaar is of we op een dieper niveau geloven wat we zeggen. Jij steekt je arm uit naar de zijkant waarna ik lichte druk op je pols geef. Zeg je iets dat helemaal waar is voor je hele systeem, dan heb je zo’n 20% meer spierspanning en zal je arm blijven staan. Zeg je iets dat je onderbewuste niet gelooft dan heb je minder spierspanning en zal je arm naar beneden gaan. We kunnen dit verschil gemakkelijk voelen waardoor we heldere communicatie met het onderbewustzijn hebben.


BRUCE LIPTON, celbioloog & auteur

In 2004 worstelde ik met het schrijven van mijn boek ‘De biologie van de overtuiging.’ Driemaal begon ik opnieuw, maar ik strandde elke keer. Ik deed een spiertest waaruit bleek dat mijn onderbewustzijn doelbewust mijn pogingen saboteerde. Het onderbewuste programma was bang dat dit boek mijn wetenschappelijke reputatie zou ondermijnen. Mijn onderbewustzijn was letterlijk bezig mijn loopbaan te redden. Tijdens een PSYCH-K® Balans herschreef ik mijn beperkende overtuigingen en programmeerde ik mijn ideale schrijfproces: snel, makkelijk en plezierig. Ik vergat de Balans en een paar maanden later was het manuscript af. Toen in de laatste zin op papier had gezet, dacht ik bij mezelf: Dat ging snel, makkelijk en zelfs plezierig! Verassend genoeg de precieze woorden van mijn PSYCH-K® Balans. PSYCH-K® vertegenwoordigt een van de meest belangrijke, efficiënte, effectieve en snelle veranderingsprocessen die we vandaag de dag tot onze beschikking hebben op onze planeet.”


Met PSYCH-K® druk je de opname knop van je onderbewustzijn in. Daarmee kan je een overtuiging als “ik ben niet goed zoals ik ben” overschrijven met “ik ben goed zoals ik ben”.

Hierbij hoef je niet diep in het verleden te graven hoe het komt dat je de overtuiging had dat je niet goed genoeg zou zijn. We kijken met name naar wat je wél wilt, want de energie van de oplossing is heel anders dan de energie van het probleem.

Tijdens een Balans (de naam van een PSYCH-K® oefening) krijg je toegang tot een hele-brein-staat. Een patroon die je ook ziet bij geoefende yogi’s. Je krijgt daarin beschikking over de kwaliteiten van beide hersenhelften. Sterker nog, er is sprake van synergie, waardoor er een versterking plaatsvindt en je toegang krijgt tot een groter veld van helderheid en creativiteit. Dit is de ideale staat om onderbewuste overtuigingen te transformeren.

Een Balans kan 5 – 15 minuten duren en je bent er helemaal bewust bij. De meeste mensen merken na het doen van een Balans een ontspanning in hun lichaam en een beter gevoel. Omdat het werkt op onderbewust niveau is de verandering die je maakt is krachtig en blijvend.

Naast het het bewustzijn en het onderbewustzijn werken we binnen PSYCH-K® met het hogere bewustzijn. Dit dient als de brug tussen psychologie en spiritualiteit. 

Je hogere bewustzijn (of je intuïtie, de bron, of het goddelijke) overziet het geheel en zorgt ervoor dat je doelen in je leven veilig en passend zijn in het licht van jou bestemming, jouw hogere doel. Daarin kan het hoger bewustzijn die ons grotere belang voor ogen heeft ingrijpen als we iets willen gaan aanpakken wat niet helpend of in ons hoogte belang is.

Ik zie het bewustzijn als je ‘hogere bewustzijn in opleiding’: het bewustzijn stelt doelen en kiest de acties om deze doelen te verwezenlijken. Vanuit je bewustzijn leg je uit aan je onderbewustzijn hoe deze doelen eruitzien, klinken en voelen wanneer ze zijn gerealiseerd. 

we gebruiken jouw eigen intuïtieve wijsheid en zelfherstellend vermogen. Ik als facilitator help je om de verbinding aan te gaan met je hogere bewustzijn en onderbewustzijn. De wijsheid zit in jezelf.


ROB WILLIAMSPSYCH-K® originator

“Civilization, as we know it, is in the process of making a monumental shift in human consciousness of which we are all playing a part, consciously and subconsciously. Every aspect of our lives, both personal and professional, is being profoundly affected. Using PSYCH-K®, you can help to positively direct this change. PSYCH-K® allows you to quickly and painlessly change subconscious beliefs that are limiting the full expression of your potential in life, as a spiritual being having a human experience. This includes your mental, emotional, physical, and spiritual well-being. When you rewrite the software of your mind, you change the printout of your life… and the world!”


PSYCH-K®is een ontzettend bijzondere methode die mijn leven en dat veel veel anderen werkelijk getransformeerd heeft. 

Hoewel er ontzettend waardevolle kennis zit in de werking van de methode, blijft het een proces dat je moet ervaren om het volledig te kunnen bevatten. Ik wil je daarom graag uitnodigen om een sessie te komen doen zodat je je eigen overtuigingen kunt transformeren en zelf de kracht van PSYCH-K® kan ervaren.

Boek een PSYCH-K® sessie