juli 23, 20216 Minutes

Is PSYCH-K onzin?

Wanneer je googelt op PSYCH-K is de eerste vraag die naar boven komt ‘Is PSYCH-K onzin?‘ Misschien heb jij daar ook wel op geklikt, waardoor je hier bent uitgekomen. Een gezonde dosis scepsis maakt dat je wellicht op onderzoek uit gaat naar de werking en het effect van PSYCH-K. Dan zit je hier goed. In dit artikel neem ik je zoveel mogelijk mee in het proces van PSYCH-K, de werking en de onderzoeken die gedaan zijn rondom het effect van PSYCH-K. Zo heb je na het lezen van dit artikel een goed idee of PSYCH-K bij jou past.

Benieuwd naar de PSYCH-K ervaringen van anderen? Lees ook: PSYCH-K ervaringen

Wat is PSYCH-K?

First things first, wat is PSYCH-K precies? PSYCH-K is een eenvoudige methode om belemmerende overtuigingen te transformeren in ondersteunende overtuigingen op het onderbewuste niveau. Bovendien kan je met deze methode stress tot op celniveau uit je lichaam verwijderen. Dus een overtuiging als “ik ben niet goed genoeg” kan je veranderen in “ik ben goed zoals ik ben.” Hierbij hoef je niet diep in het verleden te graven hoe het komt dat je de overtuiging had dat je niet goed genoeg zou zijn. Wat nodig is, is dat je besluit dat je dit wilt veranderen in dat je wel goed genoeg bent.

Hoe werken spiertesten?

In PSYCH-K® willen we graag weten of een bepaalde overtuiging al geloofd wordt door het onderbewuste of niet en of er er stress in het lichaam aanwezig is. Om dit te achterhalen maken we gebruik van spiertesten. Je stelt je nu misschien allerlei technische, complexe testen voor, maar ze zijn eigenlijk heel simpel. Je strekt een arm uit, waarna ik zachte druk uitoefent om te kijken of de spier voldoende energie heeft om de druk te weerstaan. Je kunt zelf het verschil tussen een sterke en een zwakke respons goed voelen waardoor je een fijne terugkoppeling van je onderbewustzijn krijgt.

Je vraagt je misschien af: Hoe nauwkeurig en precies is dat spiertesten nou? Anne Jensen (DPhil dissertatie voor Oxford, 2014) heeft onderzoek verricht naar de validiteit van spiertesten. Daaruit bleek dat spiertesten net zo betrouwbaar is als het manueel meten van je bloeddruk. Een methode die al jarenlang met veel succes wordt gebruik.

Meer weten over spiertesten? Lees ook: Spiertesten binnen PSYCH-K

Wat zijn Balansen?

Zodra we weten welke belemmerende overtuigingen je in de weg staan gaan we deze transformeren op onderbewust niveau aan de hand van zogenoemde Balansen. Met het doen van een Balans zorg je ervoor dat zowel de linker- als de rechterhersenhelft wordt geactiveerd. Een patroon die je ook ziet bij geoefende yogis. Dit zorgt ervoor dat er niet reactief wordt gereageerd vanuit oude patronen, maar dat nieuwe oplossingen mogelijk worden. Er wordt een hele-brein-staat gecreëerd. In een hele-brein-staat heb je toegang tot zowel de linker- als de rechterhersenhelft.

PSYCH-K®

De hele-brein-staat maakt het mogelijk om je reactie op een prikkel beter te kiezen, omdat je de denkende delen van je hersenen weer kan gebruiken, zoals de prefrontale cortex. Er zijn verschillende Balansen en dit proces kan 5 tot 15 minuten duren. Het doen van een Balans is dus snel en eenvoudig. Zo kunnen we een één sessie al direct meerdere belemmerende overtuigingen transformeren.

Onderzoek naar PSYCH-K

Neurowetenschapper Jeffrey Fannin, Ph.D. heeft onderzoek gedaan naar het effect van PSYCH-K. Bij 125 proefpersonen werd een hersenscan gedaan voor en na een PSYCH-K Balans. De resultaten lieten zien dat in 98% van de gevallen er significante verschillen waren tussen de basismeting (voor de Balans) en de posttest (na de Balans) waarin de aanwezigheid van de hele-brein-staat na de interventie (het doen van een Balans) werd gedemonstreerd.

Ook Dr. Bruce Lipton Ph.D., celbioloog en onderzoeker aan de Stanford University School of Medicine zegt het volgende over PSYCH-K:

“PSYCH-K vertegenwoordigt een van de meest belangrijke, efficiënte, effectieve en snelle veranderingsprocessen die we vandaag de dag tot onze beschikking hebben op onze planeet.”

Past PSYCH-K bij jou?

Ben je benieuwd hoe een PSYCH-K sessie eruit ziet en wat het voor jou kan betekenen? Lees dan hier verder over PSYCH-K. Het kan ook zijn dat je samen met mij wilt bespreken of PSYCH-K kan helpen bij het obstakel waar jij mee zit. Plan dan een gratis Discovery Call. Daarin bespreken we hoe waar jij tegenaan loopt en hoe ik je daar eventueel bij kan helpen.

Geschreven door Kelly Kluve