Soms gebeurt er iets in je leven waardoor je het gevoel hebt dat je overspoeld raakt door een tsunami aan pijnlijke gevoelens en uitdagingen. Paniek, verdriet en angst krijgen de overhand en je wilt niets liever dan heel hard wegrennen van dit gevoel.

Niet zo lang geleden stond ik voor een uitdaging. Ik voelde me verloren en had geen idee welke kant ik op moest.

Tot ik mezelf deze vraag stelde: “Wat als dit voor mij gebeurd?” Waar ik ook tegenaan loop, deze ene vraag brengt mij altijd weer terug bij mezelf. Deze vraag zorgt voor het verschil tussen een breakdown en een breakthrough.

Je perceptie bepaalt de mogelijkheden die je ziet. Een andere perceptie laat je zien dat:

  • Een uitdaging je helpt om een nieuwe weg in te slaan of helpt je je kwaliteiten nog meer te belichamen.
  • Dat pijn uit het verleden omhoog komt, omdat je nu de veiligheid en draagkracht hebt om het onder ogen te komen en definitief los te laten.
  • Teleurstelling je een kans biedt om iets externs los te laten waar je je aan vastgeklampte voor eigenwaarde, veiligheid of liefde.

In plaats van te vragen: “Waarom overkomt mij dit?” Vraag jezelf: “Waarom gebeurt dit voor mij?” Dat iets uitdagend is, betekent niet dat het slecht is.

Je perceptie bepaalt je gedrag. Als je denkt dat je klein, beperkt en ontoereikend bent, dan neig je op die manier met je uitdagingen om te gaan. Deze mindset wordt weerspiegeld in de energie die je uitstraalt en de mogelijkheden die je ziet.

Als je denkt dat je krachtig, goed genoeg en oneindig liefdevol bent, dan neig je daarna te handelen. Ook dan weerspiegelt de energie om je heen jouw staat van bewustzijn.

Alles in je leven helpt je groeien. Als je het toelaat.

Wanneer je de lens waardoor je uitdagingen ziet veranderd, neem je je kracht terug. Je geniet niet alleen van heerlijke honing, je bent ook dankbaar voor de bijen die daar verantwoordelijk voor zijn.

Ben je klaar om je overtuigingen over jezelf te transformeren? Om op een andere manier naar uitdagingen te kijken, ervan te leren en ze los te laten? I’m your girl!

Plan een gratis Discovery call